SumBody Me..

Foto saya
Atas Bumi + Bawah Langit, Tengah2 Kerajaan Langit + Bumi, Malaysia
Memandangkan emo + sentimental 2 memang sifat lahiriah aku..So, sini adalah tempat untuk aku luah perasaan + lepas geram + emo x tentu hala + buat hal ikut suka hati aku.. Aku tau aku jiwang..tapi, peduli hapa.?! Sila buat2 xtau bila ada entry ala2 kelas terapi + kaunseling okek? ~ You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one!

Lapor Diri sini

Saksi Kejadian

Rabu, 24 April 2013

Daripada dia, biarlah Dia..

Tersedar dari kebodohan semalam.

Ada sebab kenapa ia dipertontonkan di depan mata kita.

Ada sebab kenapa ia diperdengarkan pada pendengaran kita.

Ada sebab kenapa ia terdetik pada naluri nurani kita.

Aku berusaha menggandakan kadar penggunaan otak dan akal.

Cuba sedaya-upaya mengawal tindakbalas hati dan jiwa.

Dari konsep kaya harta, mungkin tiada bezanya aku dulu dan sekarang..tapi, untuk hati, hidup kebelakangan ni much better than before ~ rasanyalah.

Daripada dia, biarlah Dia saja.

InsyaALLAH. AMIN.

p/s : Nobody's going to present you the truth, look for it instead ~  Matluthfi

14 ulasan:

  1. amboi bermadah kit..ni msti dok baca sgt novel ramli awang murshid ni..hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha...dh lama x membaca la wanie..ada lg 5,6 buah buku baru yg x terbaca tu..bz katanya..heheh

      Padam
  2. Bahasa yang cukup indah. Tapi memang begitulah kehidupan suka tak suka kena mendepani.

    cara selebriti maintain berat badan

    BalasPadam
    Balasan
    1. kan?apa pn life goes on..and on..

      Padam
  3. Tqvm....
    Yes, bahasa anda yg indah membuatkan saya juga berfikir. Suka tak suka, life must go on. Tqvm dear for the best quote.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..no matter what, no matter how, kena pandang ke hadapan..and bergerak ke hadapan..baru maju.

      Padam
  4. dia itu lelaki, Dia itu Tuhan? begitukah? sebenarnya aku kurang faham.. =.='

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya..boleh jadi apa saja, bergantung pada pemahaman sendiri..

      Padam

Sila kekalkan ciri2 ketimuran yakni komen dengan penuh nilai2 kesopanan dan kesusilaan, okek..?