SumBody Me..

Foto saya
Atas Bumi + Bawah Langit, Tengah2 Kerajaan Langit + Bumi, Malaysia
Memandangkan emo + sentimental 2 memang sifat lahiriah aku..So, sini adalah tempat untuk aku luah perasaan + lepas geram + emo x tentu hala + buat hal ikut suka hati aku.. Aku tau aku jiwang..tapi, peduli hapa.?! Sila buat2 xtau bila ada entry ala2 kelas terapi + kaunseling okek? ~ You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one!

Lapor Diri sini

Saksi Kejadian

Jumaat, 28 Januari 2011

Kiri vs Kanan

     Lunch arini makan Pineapple Chicken Rice. Feel dia, rasa macam makan nasi kat umah kenduri. Sedap..heheh.

    Makan kat Old Times Kopitiam, HOT sambil lepak2 buka cerita macam selalu ngan kengkawan opis. Ternampak 'C' Syu kat kedai makan sebelah 2. Dengan sorang lady. Kawan dia kot. Naseb Syu takde. Pegi kursus kat Melaka dengan Cik Nad, kalau tak karang, frust lak dia nampak C..hurm..

    Dalam banyak2 topik perbualan tengahari ni, terkeluar jugak la cerita zaman sekolah, cerita opis, cerita anak sedara la..macam2. Termasuk jugak topik pasal orang yang lefthanded and righthanded. Mama J lefthanded. hee.. Tapi bukan nak cerita pasal lefthanded. Nak sentuh sikit pasal isu kebiasaan menggunakan tangan atau apa2 abdomen sebelah kiri @ kanan.

Kiri vs Kanan
     Aku bukan lefthanded. Aku tulis dengan tangan kanan..makan pon tangan kanan. Tapi untuk certain2 things aku lebih selesa guna tangan kiri ataupon buat apa2 amek side sebelah kiri. Contoh?erm..
   1. Galas handbag atau silangkan sling bag sebelah kiri..kalau nak jugak galas sebelah
         kanan, nanti ada jugak la orang yang tercicir beg ni aku rasa.
   2. Susun pada kain baju kurung MESTI sebelah kiri. Kalau sebelah kanan memang
       aku tak pakai la. TAK SELESA. 
         3. Pakai tudung pon, kalau nak lilit2 ke hapa ke mesti ikut arah jam..kalau
        sebelah kanan, dah rasa macam nak belit kepala ala2 mayat..eh?
         4. Naik @ turun motor pon ikut sebelah kiri jugak. Bukan tak pernah try nak naik @
        turun sebelah kanan, tapi tak boleh la. Rasa badan jadi tak stabil..kalau terjatuh
        karang, aku jugak yang sakit..
         5. Pakai jam @ gelang - pon tangan kiri. Cuma kalau aku dah pakai jam, and
        nak jugak pakai gelang,  baru la aku akan pakai gelang 2 kat tangan kanan..
        Kalau tak?jangan harap la.. Tapi, kalau nak menulis or guna pc, aku memang
        kena tanggal jugak semua bendalah kat tangan kanan. Korang rasa camtu pelik?
        Aku pon  rasa pelik gak kadang2. Still can't figure it out, why it must be that
        way..ermm.
   6. Untuk cincin ja lain kes sikit, aku bole pakai kat mana2 tangan ja yang aku rasa
       suka. Sebab cincin 2 aku rasa dalam satu hari mesti berploh2 kali aku tukar2 lokasi
       jari..hehe..bila rasa tak selesa aku tukar la pakai kat jari lain  plak..sukati aku la
       kan?weee..
   7. Ok. Kalau berjalan @ duduk (yang berdua la) - aku lagi prefer untuk
       berjalan/duduk kat side sebelah kanan. Lagi selesa macam tu. tapi kalau
       berjalan/dudk sebelah kiri pon takde hal pon sebenarnya.


Kata orang, sesapa yang lefthanded ni terer math sebab banyak pakai otak kanan. Orang righthanded a.k.a orang yang banyak otak kiri plak pandai benda2 yang berseni dan sastera. Aku? Dua2 pon tak pandai. Aku pandai buat2 pandai ja..lalalala.

Cerita punya cerita..dah pukul 2.45pm. Tak sempat nak singgah Mines kejap. Plan2 2 nak beli pen+marker silver. Ada la rojek baek sikit nak buat..heheheh..(haish..gelak 2 dah macam ada plan jahat plak..aku takde apa2 hidden agenda ok?) Aku nak beli pen 2 untuk tujuan yang suci lagi murni tau - tapi tak bole cakap kat sini nak buat apa, nanti takot hilang ke-eksklusif-an plan aku 2. Hancuss. Tak menjadi plak plan aku karang.

p/s : teringat dulu2, sorang daripada kawan aku (lelaki) cakap, tangan dia kalau letak kat muka aku mesti memenuhi truang..Owh, dia nak cakap tagan dia besar la? dia ingat tangan aku yang kecik+tak sampai separuh muka dia 2, kalau tampr orang tak sakit ke? Nak try tengok samada sakit or tak, meh la..heh3

Quote of the day :
The eye of the master will do more work than both his hands - Benjamin Franklin (Credit 2 brainyquote.com)

4 ulasan:

  1. orang pki jam tgn kanan la..hee..tp wat keje kna bka..hiks..kalu dua2 pon kena kanan..tp sy suka math..baca2 nie blur..lembap..haks!

    BalasPadam
  2. hee...2 la..len orang len cara kan?hee..takpe, make sure gunakan kedua2 belah otak dgn sebaik2nya..hee..tgh pk cmna nk guna kan otak yg balance lg 90% tuh..hi3

    BalasPadam
  3. huhuhuhuhuhu,,memang frust pon wei..

    BalasPadam

Sila kekalkan ciri2 ketimuran yakni komen dengan penuh nilai2 kesopanan dan kesusilaan, okek..?