SumBody Me..

Foto saya
Atas Bumi + Bawah Langit, Tengah2 Kerajaan Langit + Bumi, Malaysia
Memandangkan emo + sentimental 2 memang sifat lahiriah aku..So, sini adalah tempat untuk aku luah perasaan + lepas geram + emo x tentu hala + buat hal ikut suka hati aku.. Aku tau aku jiwang..tapi, peduli hapa.?! Sila buat2 xtau bila ada entry ala2 kelas terapi + kaunseling okek? ~ You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one!

Lapor Diri sini

Saksi Kejadian

Isnin, 9 Julai 2012

Somebody That I Used To Know

Lama aku tak letak lirik lagu dalam blog..kan?? Jom la layan lagu feberet aku skang ni.. :)

(Gotye feat. Kimbra)

[Gotye:]
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

[Kimbra:]
Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

[Gotye:]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody
*****

Ok. Jangan nak kutuk-kutuk. Aku memang suka lagu-lagu macam ni. Lagu-lagu soul.

Aku takkan cakap aku suka lagu-lagu Gun N Roses or whatever, kalau hakikatnya aku memang tak suka. Aku suka apa yang aku suka. Aku takkan suka apa yang orang lain suka kalau aku memang tak suka. I refuse to be such a hypocrite person. I won't pretend like I love something that I hate. And I won't compromising with it.

Mungkin ada yang akan rasa gembira, excited dan terharu bila kita sama2 suka apa yang mereka suka. It's ok kalau ia sememangnya benar macam tu dan ikhlas. Tapi kalau ia setakat semata-mata untuk mengambil hati, or just something like 'eh, skandal i suka sangat lagu ni, i pun nak suka jugak la lagu ni..' ~so sweet(damn..!!). What's the point?

Sorry, I'm not that type of person, I guess.

Walaupun pun kadang-kadang keengganan kita untuk hipokrit, keengganan kita untuk berkompromi dengan kesukaan orang lain boleh menjarakkan kita dengan mereka yang berbeza pandangan ini, so let it be.

Tak perlu nak paksa diri sukakan sesuatu yang orang lain suka bila kita memang tak suka pun, tapi tak perlulah nak kritik minat orang lain - cukup sekadar menghormati apa yang orang lain suka. Suka la apa yang buat kita rasa gembira. Bukan kerana terpaksa. Bukan jugak kerana sesiapa.

Eh..emo plak.
*****

p/s : Now you're just somebody that I used to know.

5 ulasan:

  1. somebody i used to know..hmm..~

    BalasPadam
  2. hahaha...manada jiwang. lagu ni best la..ce cik ayu dgr..

    BalasPadam
  3. heheh..jom la menjiwang sesama..

    BalasPadam

Sila kekalkan ciri2 ketimuran yakni komen dengan penuh nilai2 kesopanan dan kesusilaan, okek..?